Почетна > Бизнис
Бизнис

Бекамент отворио модерну фабрику стиродура у Аранђеловцу

Компанија Бекамент свечано је данас пустила у рад нову фабрику за производњу стиродура и две нове производне линије у оквиру погона течног програма, а инвестиција је укупно вредна 12 милиона евра.
Фото: Unsplash/Jan Huber

У фабрици Бекамента у Аранђеловцу отворено је 40 нових радних места.

Министарство привреде дало је подстицаје Бекаменту у износу од 867.934 евра.

Нова фабрика стиродура у рангу је најсавременијих постројења у Европи са аутоматизованим процесом рада, а реч је о инвестицији од осам милиона евра, док ће годишњи производни капацитет фабрике износити 250.000 метара кубних, речено је на отварању.

Поред наведеног, компанија је уложила и у фабрику течног програма, проширујући постојеће капацитете пуштањем у рад две нове линије за производњу фасадног малтера и БК-Пол боје за унутрашње зидове.

Том инвестицијом висине од четири милиона евра, Бекамент ће бити у могућности да произведе 70 тона течних производа на сат са годишњим производним капацитетом од 150.000 тона и самим тим, подићиће стандард брзине испоруке и квалитета услуге.

Свечаности отварања нових фабричких погона присустовали су министарка привреде Анђелка Атанасковић и власник и генерални директор компаније Бекамент Дејан Чоловић.

Министарка Атанасковић навела је да је компанија Бекамент прави пример одличне породичне фирме и да је њен успех веома битан за домаћу привреду.

„Министарство привреде увек помаже домаће компаније у циљу њиховог и раста државе, али и обезбеђивања нових радних места за останак наше деце у Србији“, рекла је она.

Власник Бекамента Александар Чоловић је рекао да континуираним инвестирањем у нове фабричке погоне и ширењем мреже пословних партнера та компанија из године у годину оснажује своју тржишну позицију и бележи раст промета од 20 одсто.

„Доприносећи стабилности српске привреде, али и стопи запослености, будући да смо, услед покретања нових погона, отворили и 40 нових радних места“, рекао је Чоловић.

Додао је да је у протеклих 30 година компанија Бекамент уложила око 100 милиона евра у саму фабрику и постројења.

„Наставићемо да инвестирамо у развој компаније и српске привреде, а у плану је ширење нашег већ богатог портфолија на још више тржишта Европске уније“, навео је он.

Захвалио је Министарству привреде које је, како каже, препознало Бекамент као један од стубова домаће економије

Бекамент ове године прославља јубилеј 30 година постојања.

Од свог оснивања 1992. године све до данас, Бекамент се трансформисао у снажну домаћу компанију са више од 500 запослених, а поседује и најмодернија фабричка постројења и портфолио од преко 250 производа пласираних на преко 10 тржишта региона и ЕУ

Aerodrom Nikola Tesla: Spremni za prometnu sezonu

Преузмите андроид апликацију.