Ситуација у угоститељству у Бечу је веома озбиљна, јер гастрономији и хотељерима недостаје радна снага.
Центар Беча се, после пандемије и укидања епидемиолошких мера, поново пуни, а тако и ресторани и хотели.
„Локали у центру града, али и гоститељски објекти изван центра су добро попуњени“, радује се шеф струковног огранка гастрономије у Привредној комори Беча Петер Добчак.
Међутим, указује да нема разлога за славље, јер недостају бројни конобари.
У хотељерству и гастрономији је недостатак радне снаге огроман.
Према подацима Привредне коморе, разлог за недостатак радне снаге је чињеница да је у гастрономији радио велики број странаца, који су, током пандемије, напустили град и земљу.
Већина страних кувара, конобара,… нашло је у својој домовини ново радно место, што је довело до недостатка радне снаге у Бечу.
За сада нема ни изгледа за решење овог проблема, јер ова привредна грана због пандемије нема пара да привлачи радну снагу већим платама.
Преузмите андроид апликацију.