Почетна > Бизнис
Бизнис

Стелантис обуставио производњу аутомобила у Русији

Аутомобилска компанија Стелантис, која је у Русији производила и продавала брендове Пежо, Ситроен, Опел, Џип и Фијат, саопштила је данас да је обуставила производњу у својој руској фабрици због логистичких проблема и санкција уведених Москви.
Фото: Wikimedia

Стелантис, четврти највећи светски произвођач аутомобила, који у Русији поседује заједничку фабрику са јапанским произвођачем аутомобила Мицубишијем у граду Калуга, око 195 миља југоисточно од Москве, имао је удео од само 1,0 посто на руском тржишту аутомобила пре априлског затварања погона, извештава Ројтерс.

„Имајући увиду рапидно свакодневно повећање унакрсних санкција и логистичке тешкоће, Стелантис је обуставио своје производне операције у Калуги како би осигурао пуну усклађеност са свим санкцијама и заштитио своје запослене“, наводи се у саопштењу компаније.

Велики број страних компанија најавио је привремено затварање продавница и фабрика у Русији или је известио да трајно напушта ту земљу након што је Русија 24. фебруара започела „специјалну војну операцију“ у Украјини.

Из Стелантиса су још крајем марта наговестили да ће ускоро морати да затворе фабрику у Калуги јер јој понестаје делова.

Rasprodati aranžmani za Španiju, ali i Meksiko i Akapulko

Преузмите андроид апликацију.