Почетна > Свет
Свет

Бајден одржао проповед на прослави годишњице наслеђа Мартина Лутера Кинга

Председник САД Џозеф Бајден одржао је данас проповед на недељној служби у цркви Ебенезер у Атланти, поводом обележавање годишњице живота и наслеђа борца за људска права Мартина Лутера Кинга млађег.
Фото: Танјуг/AP Photo/Carolyn Kaster

Бајден је био први председник САД који је одржао говор на тој манифестацији, пренео је Ројтерс.

Бајден је говорио у Баптистичкој цркви Ебенезер на позив њеног пастора, демократског сенатора Рафаела Ворнока који је недавно победио на изборима, као први афро-амерички сенатор из Џорџије.

Бајден је поручио грађанима САД да се угледају на лик и дело Мартина Лутера Кинга како би превазишли поделе, екстремизам и расне неправде. преноси Ројтерс.

„Чињеница је да ја овде стојим у критичном тренутку за Сједињене Државе и свет по мом мишљењу. Морамо да изаберемо заједницу уместо хаоса. Хоћемо ли ми људи изабрати љубав уместо мржње? Ово су питања нашег времена и разлог зашто сам овде“, рекао је Бајден.

Бајден је истакао да се Кинг борио за једнанкост и да је његова мисија била духовна и морална.

„Моја порука нацији овог дана је да идемо напред. Идемо заједно,“ рекао је Бајден.

Многи председници, укључујући Бајдена, посетили су цркву Ебенезер у прошлости, како би одали почаст Кингу, обично током прослављања празника Мартина Лутера Кинга у време његовог рођендана, али је Бајден је први који је говорио са проповедаонице на редовној недељној служби, наводи Ројтерс.

Mađarska bi platila visoku cenu ako EU uvede sankcije na nuklearnu energiju

Преузмите андроид апликацију.