Početna > Srbija
Srbija

Ana Brnabić i Žozep Borelj u utorak u Luksemburgu

Premijerka Ana Brnabić predvodiće delegaciju Srbije na sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji EU-Srbija u Luksemburgu, potvrđeno je agenciji „Tanjug“ u Briselu.
Foto: RTS/EPA-EFE/PrtSc

Pored predsednice vlade Ane Brnabić, u delegaciji Srbije biće i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasadorka Srbije pri Evropskoj uniji (EU) Ana Hrustranović.

Na čelu delegacije EU biće visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, a sastanku će prisustvovati i komesar za proširenje Oliver Vrahelji, kao i ministri zemalja članica EU zaduženi za evropske poslove.

U Briselu pred Međuvladinu konfrenciju sa Srbijom kažu da je u pitanju politički dijalog posvećen primeni nove metodologije pristupanja na pregovore Srbije o članstvu u EU.

Konferencija će biti prilika i za zvaničan početak primene nove metodologije sa Srbijom, posebno u delu koji se odnosi na jače političko upravljanje, odnosno veću interakciju Srbije sa zemljama članicama o prioritetima u procesu pristupanja.

„Namera je da ovim damo novi zamah pristupnim pregovorma i očekujemo da to označi novu prekretnicu u pregovorima sa Srbijom“, navodi visoki EU zvaničnik.

 

Preuzmite android ili IOS aplikaciju.