Почетна > Србија
Србија

Ана Брнабић и Жозеп Борељ у уторак у Луксембургу

Премијерка Ана Брнабић предводиће делегацију Србије на сутрашњој међувладиној конференцији ЕУ-Србија у Луксембургу, потврђено је агенцији „Танјуг“ у Бриселу.
Фото: РТС/EPA-EFE/PrtSc

Поред председнице владе Ане Брнабић, у делегацији Србије биће и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и амбасадорка Србије при Европској унији (ЕУ) Ана Хрустрановић.

На челу делегације ЕУ биће високи представник за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ, а састанку ће присуствовати и комесар за проширење Оливер Врахељи, као и министри земаља чланица ЕУ задужени за европске послове.

У Бриселу пред Међувладину конфренцију са Србијом кажу да је у питању политички дијалог посвећен примени нове методологије приступања на преговоре Србије о чланству у ЕУ.

Конференција ће бити прилика и за званичан почетак примене нове методологије са Србијом, посебно у делу који се односи на јаче политичко управљање, односно већу интеракцију Србије са земљама чланицама о приоритетима у процесу приступања.

„Намера је да овим дамо нови замах приступним преговорма и очекујемо да то означи нову прекретницу у преговорима са Србијом“, наводи високи ЕУ званичник.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.