Početna > Sport > Fudbal
Fudbal

Američki selektor hteo da odstrani Rejnu iz tima tokom SP u Kataru

Selektor reprezentacije SAD Greg Berhalter hteo je da udalji iz tima tokom Svetskog prvenstva u Kataru Đovanija Rejnu, ali je na kraju odlučio da fudbaler Borusije iz Dortmunda ostane uz ekipu do kraja Mundijala.
Foto: Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Berhalter nije hteo američkim medijima da otkrije ime ovog fudbalera, ali „Atletik“ tvrdi da se radi o Rejni.

„Imali smo igrača koji nije ispunjavao očekivanja na terenu i van njega. Jedan igrač se izdvajao u svemu od ostalih fudbalera. Imao sam sastanak sa stručnim štabom i pitali smo se šta da radimo sa njim. Bili smo spremni da ga vratimo kući. Odlučio sam da ga nateram da se izvini saigračima i kaže zbog čega je to uradio. Taj igrač je izašao pred ostatak ekipe, saopštio šta je imao, ali nisu svi bili zadovoljni njegovim stavom“, rekao je Berhalter.

Britanski „Atletik“ tvrdi da se radi o Rejni, koji je na SP igrao osam minuta protiv Engleske u grupnoj fazi, kao i drugo poluvreme protiv Holandije u osmini finala.

„Berhalter je odlučio da organizuje glasanje. Za ostanak Rejne u Kataru je glasalo 13 saigrača, 12 je bilo za to da se vrati kući. Selektor SAD-a je odlučio da Rejna do kraja Mundijala ostane uz tim“, navodi „Atletik“.

Selekcija SAD-a je u osmini finala SP eliminisana od Holandije rezultatom 3:1.

Rejna (20) je u Borusiju stigao 2019. godine iz Njujork Sitija. On je za klub iz Dortmunda odigrao 93 utakmice i postigao je 12 golova.

Engleski sudija Oliver završio učešće u Kataru, Tejlor u igri za finale SP

Preuzmite android aplikaciju.