Почетна > Србија
Србија

Амерички режисер одушевљен српском спољном политиком: Тврди да смо мудри и да имамо пријатеље, воли Србију и дошао би овде да сними филм!

На опаску да у Србији има занимљивих прича, које би можда могле бити искоришћене за неки његов следећи филм Стоун је одговорио: „Дошао бих. Заиста бих то волео. Волим Србију“.
Фото: PrtSc/24 седам

Амерички редитељ Оливер Стоун изјавио је да воли Србију која, како је истакао, води паметну политику.

Стоун је у интервјуу за данашњу „Политику“ осврћући се на чињеницу да Србија једина није увела санкције Русији рекао да поштује такву принципијелност наше земље.

„Водите мудру политику и имате пријатеље“, истакао је он.

На опаску да у Србији има занимљивих прича, које би можда могле бити искоришћене за неки његов следећи филм Стоун је одговорио: „Дошао бих. Заиста бих то волео. Волим Србију“.

Одговарајући на питање како се осећа зато што је Америка пред изборе поларизована рекао је да су људи фрустрирани зато што не осећају да се њихови лидери баве њиховим потребама и додао да и медији лажу људе и тако их присиљавају да се боре међу собом а не за себе.

Фото: PrtSc/24 седам

Коментаришући тренутну политичку ситуацију у свету, понашање Америке и убрзани напредак у производњи и дистрибуцији оружја, Стоун је оценио да је ово ванредно стање, стање напетости које се Америци допада.

„Могло би се рећи да је све дело војноиндустријског лобија који постоји и зарађује захваљујући тензији. Тензија је важна. Стална тензија је неопходна. Створите тензију са Кином, створите тензију са Русјом, идите подржите Украјину и извршите државни удар у Украјини. То је сјајно. Ми то волимо“, рекао је он.

На питање да ли ће се свет променити одговорио је да хоће када се Америка промени али да је то теже него што се мисли.

„Промена мора да буде. Свету је потребна револуција“, закључио је Оливер Стоун који се на овогодишњем 77. Канском фестивалу представља документарним филмом „Лула“ чија је тема бразилски председник Луиз Инасио Лула да Силва.

Daj neki dinar za kampanju: Kad nema Rokfelera, Savo prosi i od običnog naroda, poznata tviterašica ga totalno raskrinkala! (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.