Да ли волите да једете суве шљиве? Зашто не суве шљиве код куће? Научите како сушити шљиве код куће за само неколико сати.

Лако можете да осушите шљиве код куће у само неколико корака да бисте прешли од свежих шљива са дрвета до слатког савршенства сувих шљива.
Све што вам треба да припремите суве шљиве код куће су само шљиве и дехидратор. Први корак је прање шљива. Оперите своје шљиве у посуди са водом, а затим их исперите.
Шљиве преполовите и уклоните коштицу. Ако су вам шљиве дебеле, исеците их на кришке по дужини. Затим је потребно ставити шљиве на тацну дехидратора.
Ставите плех са шљивама у дехидратор и сушите на 60 степени око 6 сати или док се шљиве не осуше. Оставите суве шљиве да се охладе, па их спакујте у кесе за замрзавање које се добро затворе.
Овако осушене суве шљиве могу да се чувају у замрзивачу до 12 месеци.
Преузмите андроид апликацију.