Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ако мислите да нам у јуну не требају гумене чизме и кишобрани, грдно се варате! (уторак, 6. јун)

И овај први уторак у месецу јуну ћемо дочкати па како другачије него са кишом. И данас нас очекују пљускови са грмљавином, а температура ће бити најнижа дневна 16 степени и највиша дневна до 24 степена.
Фото: Градске инфо

У нашем граду су јуче почеле „Змајве дечије игре“ и данас ћете имати прилике да погледате програм од 09:00 часова. Цео програм можете погледати на званичном сајту организатора.

Фото: Градске инфо

У Позоришту младих наши најмлађи могу погледати представу „Корaлина“ од 18:00 часова.

Фото: PrtSc/pozoristemladih.co.rs

Представа „Муж је као чоколада“ у Свечаној сали НИС-а од 20:00 часова. Проведите фантастично урнебесно вече са непоновљивом Весном Станковић.

Вече посвећено најважнијим питањима у животу сваке жене – Да ли нам је муж заиста потребан?

Које све функције муж обавља у браку? Предности и мане просечног мужа… Да ли је муж као отров, као лек, као сирће, као пихтије, или као чоколада? Весна Станковић у исповедној форми, на сопственом примеру, од тренутка кад је кренула у потрагу за мужем до свадбе на ливади са 800 људи, као и на примеру својих најближих пријатељица, даје одговоре на ова питања.

Намењено и женама и мужевима.

И док се Весна пита да ли нам треба муж, Драгољуб Мићко Љубичић у Српском народном пошоришту од 20:00 часова покушава да нам приближ, опише и објасни на себи својствен начин „Оне ствари“.

Фото: snp.org.rs
Представа „Оне ствари“ је врло актуелна едукативна прича о животним и сексуалним проблемима брачних партнера, проткана врхунским хумором који фантастично дочарава Др. Агољуб Мићко Љубичић.
Представа игра већ целу деценију годину са великим успехом и имали смо прилику да упознамо позоришне посетиоце који су представу гледали и по 7 пута, док су 2-3 гледања сасвим нормална појава.
Сам Др. Агољуб о представи каже: Кабаре-семинар „ОНЕ СТВАРИ“ јесте представа, али је много више – терапија. И то успешна терапија, јер моја публика, односно моји „пацијенти“ после завршетка излазе задовољни и насмејани из ординације… пардон, из сале.
Некласични фестивал класичне музике НЕО, седми по реду, почиље у Новом Саду данас и траје до 30. јуна.

Овогодишњи НЕО трепери у сазвучјима бечке класике, али и романтизма, те музике 20. века у којој се сусрећу и уметнички и фоклорни и популарни рок жанрови. У питању су композиције чија је вредност неупитна, па се може рећи да НЕО промовише класике различитих епоха. На НЕУ ће се свирати камерна музика Моцарта, Бетовена, Брамса, Франка, оркестарски опуси Вагнера, Орфа, а биће и рок’н’рола из руку најмлађих музичара и, коначно, севдалинки чија исконска емоција никога не оставља равнодушним. Фестивал НЕО је и ове године домаћин старим знанцима и пријатељима. Ту је пре свега виолиниста Стефан Миленковић, са којим НЕО има неку „тајну“ везу.

Ту су и гудачки квартет Рубикон, као и јапански гости који су позвани захваљујући сарадњи са ЕУ-ЈАПАН Фестом. Једна сасвим посебна веза исткана је претходних година и са уметником севдаха, Божом Врећом, са којим ансамбл Камерата Нови Сад има иза себе остварене бројне наступе и снимке.

У најавном блоку НЕА, „У сусрет фестивалу“, наступиће Градски камерни оркестар Шлезингер из Крагујевца (уторак, 6. јун, Културна станица Свилара од 20 часова) и дуо клавира и виолончела на концерту под називом „Лудвиг“ (субота, 10. јун, Културна станица Свилара од 20 часова).

Отварање фестивала са Орфовом Кармином Бураном пратиће мото „О, Фортуна“, јер је срећа имати могућност стварања музике и њеног слушања, у временима која нису увек лака. Фестивал НЕО и ове године поручује публици да се узда у праве вредности, да поштује традицију, али да буде отворена за новине. Јер све што је ново и вредно постаје временом класика. А у класици је кључ!

Улаз на све концерте је слободан, осим за концерте Стефана Мленковића 16. јуна и Божа Врећа 18. јуна.

Детаље о програму и сатници можете пронаћи ОВДЕ!

Поједине улице у граду ће данас остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

Trg Republike postao Dečiji trg! 66. Zmajeve dečije igre stigle na novosadske ulice (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.