Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Трг Републике постао Дечији трг! 66. Змајеве дечије игре стигле на новосадске улице (ФОТО)

Вечерас је Трг Републике у Новом Саду званично постао Дечји трг! Данас су отворене и 66. Змајеве дечије игре, а слоган овогодишње манифестације је Змајев стих „Свака звезда има свога пута“.
Фото: Градске инфо

Фестивалски програми биће реализовани од до 11. јуна, а учествоваће више од 4,000 малишана и младих са својим менторима.

На манифестацији ће бити више од стотину различитих уметничких садржаја, презентовано на многим градским локацијама.

У фестивалским дешавањима ће партиципирати и око стотину професионалних уметника, педагога, научника, предавача.

Отварање Дечијег трга уприличено је наступима Музичког центра „Бубамара“ из Бечеја, Дечјег хора „Звончићи“ из Новог Сада и Удружења „Колегијум“, а наступили су и музичко забавиште „Сањалице“ из Зрењанина, као и основне школа „Илија Бирчанин“ из Земун поља, „Душан Јерковић“ и „Петар Кочић“ из Инђије.

Такође, вечерас наступају и Хор „Piccolo“ из Сремске Митровице, „Melodies“, Друштво младих музичара „Инструментал“ у сарадњи са удружењима „Млади музички тон“, „ЗАУУМ“ и ПУ „Dreamland“ из Новог Сада.

Програм ће водити Креативни студио „Чаролија“.

У наставку вечери „К&К 3Д тим“ извешће уметнички наступ „На звезданом путу“, а на програму су и интерактивне и уметничке радионице за децу.

У ДОЦ-у Градске библиотеке од 19 часова биће отворена изложба радова ученика Школе за дизајн „Богдан Шупут“ под називом „Свака звезда има свога пута“.

Вече на Тргу Републике биће затворено наступом Музичким корзом, концертом студената глуме Драмског департмана Академије уметности у Новом Саду, са почетком у 20.45.

Подсећамо, 66. Змајеве дечије игре трају све до 11. јуна, а све догађаје у склопу манифестације можете погледати на програму доступном на овом линку.

Mario Hvala – Novosađanin koji je snimio reklamu sa Mesijem i napravio najveću frizuru na svetu! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.