Код инсулинске резистенције, правилно конзумирање воћа је кључно за стабилан шећер у крви.

Воће је природан извор витамина, влакана и антиоксиданаса, али када се борите с инсулинском резистенцијом, избор и време конзумирања постају кључни за стабилан шећер у крви. И док многи мисле да би воће требало потпуно избацити, тренер Драган Мацановић, познат на ТикТок-у као @draganfitnestrener, разбија заблуде и јасно објашњава да воће није непријатељ – само треба знати како и када се једе.
У свом виралном видеу, фитнес тренер Драган Мацановић објашњава које врсте воћа су безбедне за особе са инсулинском резистенцијом, које доба дана је најбоље за конзумацију и како да се уклопи у исхрану без наглих скокова глукозе.
– Воће код инсулинске резистенције није добро ако се не једе онда када треба. Веома је здраво и треба да га конзумира свака особа са инсулинском резистенцијом. Ако га исцедите, изгубићете влакна, а самим тим уместо да сте појели воћку, ви сте попили шећер. Воће не треба да једете на празан стомак, јер ће доћи до наглог инсулинског одговора, тачније до скока шећера у крви – каже Мацановић.
Ево када, како и које воће треба јести:
– Воће треба да једете у комбинацији са орашастим плодовима и, наравно, цејлонским циметом. Једите га за ужину или после главног оброка. Препоручујем јабуке, малине, купине, боровнице, јагоде, мандарине, киви, нар, грејп, а могу понекад и друге врсте, само је битна добра комбинација са здравим мастима – закључио је Драган.
Преузмите андроид апликацију.