Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ах тај понедељак! Мучан, другачији, пун нових почетака… а можда и не мора да буде тако лош! (2. октобар)

И ево нас ту смо! Стигао је октобар, верујемо да се питате кад пре, и ми се то питамо! А као да је јуче био август, али није. Било како било, октобар је ту. Да ли нас је лепо време преварило или нешто друго, не можемо знати! Нов месец, нова недеља, ново годишње доба, све је некако ново овог понедељка. Стара ствар је да је време лепо и да иако је јесен званично стигла пре недељу дана и данас ће у Новом Саду бити максимална дневна температура 24 степена, признајте није лоше за октобар. Нема разлога да не будемо добро расположени данас!
Фото: Градске инфо

Поред лепог времена, ево шта нас све очекује овог понедељка у Новом Саду:

Овог понедељка почињу школе спорта на Спенсу.

Више информација потражите на сајту СПЕНС-а.

Свечани пријем нове генерације студената основних академских студија биће одржан данас у 10,00 сати (група 1) и 13,00 сати (група 2) у Aмфитеатру Правног факултета у Новом Саду.
Фото: WikimediaCommons/Djordje Stakić
Деца узраста до 14 година од данас и све до петка, 6. октобра могу бесплатно да се учлане у Градску библиотеку.
Фото: Градске инфо

Акција се организује у склопу обележавања Дечије недеље у Новом Саду.

Упис је могућ на Дечијем одељењу Градске библиотеке, као и у свим огранцима.

Данас од 8 сати, због радова на изградњи вреловодног прикључка за објекат на углу улица Хаџи Рувимове и Веселина Маслеше 26, биће прекинута испорука топлотне енергије за припрему топле потрошне воде за објекте у следећим улицама:
  • Хаџи Рувимова 41-69
  • Јанка Чмелика 17-19, 16-18

Напомена:

Нормализација у испоруци топлотне енергије за припрему топле потрошне воде очекује се истог дана, 2. октобра 2023. године, у вечерњим часовима.

Фото: Pixabay/Hans

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!

Ушли смо у октобар, знамо сви да је октобар међународни месец борбе против рака дојке, обележава широм света, како би се скренула пажња на високу распрострањеност овог обољења.

И наш град обележава октобар и борбу против рака дојке, бесплатни УЗ прегледи дојки одржаће се данас и сутра испред Променаде.

Фото: zenauzzenu.rs

Жене од 25 до 45 година имаће могућност да обаве УЗ дојки у специјалном возилу које ће бити постављено испред наведене локације.

Данас у нашем граду и старији Новосађани могу да се прегледају.

Бесплатни здравствени прегледи за старије Новосађане биће организовани на две локације у Новом Саду данас и сутра поводом Међународног дана старијих особа.

Сви заинтересовани старији Новосађани данас у Меркатору, од 9 до 12 часова, могу да установе висину шећера из капи крви, проконтролишу висину крвног притиска и пулса, израчунају БМИ, тим из Службе стоматолошке здравствене заштите Дома здравља „Нови Сад“ даваће савете о нези зуба, усне дупље и протезе као и савете о значају здравих стилова живота и физичкој активности прилагођеној њиховој доби.

Прегледајте се, некоме сте све на свету!

Уживајте!

5 zanimljivosti koje možda niste znali o Kameničkom parku

Преузмите андроид апликацију.