Почетна > Свет
Свет

Абазовић: Одустали смо од места премијера

 Премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је синоћ након састанка лидера парламентарне већине да нико није изнео негативан став у односу на кандидатуру Миодрага Лекића.
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Поменути су и други кандидати, било је различитих интерпретација, додао је он, преноси РТЦГ.

„Дританова фотеља није препрека. Ми при састављању имамо своје захтеве, и једини смо их поштено изнели. Ми смо се одрекли места премијера“, казао је Абазовић.

Он је казао да УРА тражи да покрива сектор безбедности и „да са СНП-ом и мањинама има једно министарство више у Влади Црне Горе у односу на остале“.

Додао је да „Црна Гора мора да се мири“, и да је приоритет борба прорив корупције.

„Али немојте очекивати да ставимо главу на пањ. Наш је предлог да ДФ и Демократе ако нису задовољни, а нису, понуде нешто нама и имаће врло брзо одговор. Ако нам буде прихватљиво, ићи ћемо према својим органима. Направили смо уступке, чинили су их и други, осећа се флексибилност код ДФ, Мандић је одлично водио преговоре. И даље се поставља питање како је неко могао да обезглави Владу, а није имао план“, рекао је Абазовић.

Казао је да ће чути колеге ујутру, а да су њихови ставови познати.

Абазовић је казао и да неће присуствовати данашњем састанку, али да ће његове колеге присуствовати.

„Они имају пун мандат да се договарају као да сам ја ту, ја ћу се продрудижити да будем флексибилан и да радим ствари у корист Црне Горе“, додао је он.

Посланик Праве Црне Горе Марко Милачић је казао да Абазовић са својим захтевом да УРА и СНП имају девет министара у Влади, уцењује.

„Ја позивам да колико сутра ставимо на папир потписе 41 посланика и да Лекићу дамо мандат, и већ сутра понесемо то Милу Ђукановићу, а онда ће Лекић да ради оно што сада траже колеге из УРЕ, да се договарамо око министара и слично“, казао је Милачић.

Он је позвао УРА да се ујутру у 10 сати направи договор.

„Сутра ћемо говорити о именима и министарствима. Најважније је да сутра понесемо 41 потпис Ђукановићу. Све остало је мање битно. Сви смо осим Абазовића тражили 41 потпис. Имали бисмо договор за пет минута, али опет је кочница била УРА. Најбоља борба против криминала је да направимо договор“, поручио је Милачић.

Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић казао је да су претходни дани доказали да је била неистина да ће ДЦГ поћи у коалицију са ДПС-ом.

EU produžava individualne sankcije Rusiji na šest meseci

Преузмите андроид апликацију.