Почетна > Свет
Свет

Абазовић: Односи са Хрватском морају бити за пример

Рука Црне Горе пружена је свим суседним земљама, али односи са Хрватском морају бити за пример, изјавио је данас премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић након састанка са хрватским министром спољних и европских послова Горданом Грлићем-Радманом који борави у посети Црној Гори.
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Абазовић је истакао да Хрватска има посебан значај за Црну Гору, не само због историјских веза два народа, већ и због примерне подршке и охрабрења коју Хрватска даје Црној Гори на путу ка ЕУ.

„Искористио сам прилику да у име Владе Црне Горе хрватском министру спољних послова честитам Дан хрватског народа, али и све политичке и спортске успехе које је његова земља постигла током последњих месеци“, написао је Абазовић на Твитеру.

ЦдМ је раније објавио да је у которској катедрали Светог Трипуна у петак ујутру служена миса у оквиру прославе Дана хрватског народа у организацији Хрватског националног вијећа, којој је присуствовао Радман, али се на догађају, како је навео подгорички портал, није појавио ниједан представник црногорске Владе.

Том приликом је Радман изјавио да две државе у последњих 30 година, и поред неких отворених питања, „бележе апсолутно добре односе који могу бити још бољи“, пренео је ЦдМ.

Zoološki vrt locirao i uhvatio odbeglog leoparda

Преузмите андроид апликацију.