Почетна > Србија
Србија

Вучић председник СНС-а до избора, изабрани нови потпредседници

Председник Српске напредне странке Александар Вучић одбио је да прихвати једногласан предлог свих чланова те странке и поново се кандидује као једини кандидат за председника СНС-а, казала је од данас потпредседница те странке Ана Брнабић.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Како је навела након завршене пете изборне скупштине СНС-а, пронашли су компромисно решење које подразумева да Вучић предводи СНС до избора у априлу након чега ће бити одржана ванредна скупштина на којој ће бити изабрани председник и заменик председника СНС-а.

„Једногласна одлука свих чланова СНС, свих месних, градских одбора била је да председник Александар Вучић настави и да буде једини кандидат за председника СНС-а. Александар Вучић је одбио да се кандидује за председника СНС-а, па смо постигли компримисно решење и продужили му мандат тако да ће наставити да води СНС до ових избора, односно да подржи странку и помогне јој и за ове изборе“, казала је Брнабић.

Након избора који ће бити одржани 3. априла, Српска напредна странка ће, како је најавила Брнабић, имати ванредни конгрес на којем ће изабрати и председника и заменика председника странке.

На данашјој скупштини, како је казала Брнабић, усвојено је 10 начела политичког деловања СНС-а, Извештај о раду СНС, а изабрани су и руководећи органи странке, односно нови Главни одбор, нови Извршни одбор и за председника Извршног одбора Дарка Глишића, као и нове чланове Председништва странке.

Нови потпредседници СНС-а, како је испричала, су Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Марко Ђурић, којем је замрзнут мандат због свог амбасадорског ангажовања, Александар Шапић и Ана Брнабић.

Брнабић каже да је данас изабрано мање од 100 чланова Председништва странке, а да се посебно поноси тиме што су велики број нових чланова Председништва жене.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

„Важно је и поносна сам што имамо око 50 потпуно нових чланова Председништва СНС-а, од којих је значајан број младих у складу са оним што је председник СНС-а Алексндар Вучић тражио од нас, а то је и да покренемо смену генерација и да дамо већу шансу младима, што смо радили и све ово време кроз Академију младих лидера“, навела је.

У том смисли истакла је и да је један од потпредседника странке млада Невена Ђурић, којој су на предлог Александра Вучића дали пуно поверење да, како каже, да све од себе и да на крају крајева својом храброшћу да пример како се борити у будућности, а и на изборима на свим нивоима 3. априла.

Изборна скупштина СНС, Вучић представља Извештај о раду

У Хали спортова “Ранко Жеравица” на Новом Београду одржана је изборна скупштина Српске напредне странке, на којој је усвојен Извештај о раду СНС, програмска начела странке и изабрано руководство.

Скупштином је председавао лидер СНС Александар Вучић, који је члановима странке представио извештај о раду.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

На почетку обраћања рекао је да ће покушати да реално сумира резултате који су постигнути и укаже на проблеме са којима се странка суочавала.

Чланови странке дочекали су председника Вучића аплаузом када је улазио у халу.

Скупштини странке, између осталих, присуствују чланови странке Ана Брнабић, Синиша Мали, Дарија Кисић Тепавчевић, Никола Селаковић, Томислав Момировић, Горан Весић, Маја Гојковић, Јадранка Јоксимовић, Ирена Вујовић, Милош Вучевих, Марко Ђурић, Марија Обрадовић, Александар Шапић, Небојша Стефановић, Јоргованка Табаковић, Зоран Ђорђевић…

Скупштини је присуствовало 3.690 делегата, од укупно 4.000.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Скупштина СНС одржала се иза затворених врата, а на њој су, према дневном реду, разматрана и усвојена и политичка начела те странке, која су у петак представили Ана Брнабић, Синиша Мали и Александар Шапић.

Политички програм СНС-а, односно начела политичког деловања имају 10 тачака које се односе на стално јачање укупне друштвене стабилности Србије, самосталност земље, вођење спољне политике, односно политике изградње пријатељства са суседима и јачања сарадње у међународној заједници.

Такође, начела се односе и на економију у фокусу политике СНС, затим демографски опоравак земље, образовање као темељ убрзаног напретка и развоја Србије, очување српске културе, језика и идентитета, нулту толеранцију према организованом криминалу и корупцији, чисту и здраву Србију и развој културе политичког дијалога у друштву.

Затим је одржан избор председника, заменика председника и руководства странке.

Више одбора СНС до сада је предложило да на челу странке остане лидер напредњака Александар Вучић.

Присталице СНС испред хале су истакле транспарент на коме пише „Вучић за председника“.

У послеподневним сатима СНС ће одржати и свечану академију поводом 13 година од оснивања странке.


GO SNS Novi Sad jednoglasno kandidovao Aleksandra Vučića za predsednika stranke

Преузмите андроид апликацију.