Почетна > Бизнис
Бизнис

Маск продао акције Тесле за још 1,05 милијарду долара

Главни извршни директор „Тесле“ Илон Маск продао је још један део акција компаније за око 1,05 милијарди долара, према финансијским подацима објављеним ове недеље на берзи.
Фото: WikimediaCommons/Maurizio Pesce

Он је овог месеца продао „Теслине“ акције за укупно 9,85 милијарди долара, преноси CNBC, прецизирајући да је 10. новембра реализовао продају у износу од 6,9 милијарди долара, а 15. и 16. новембра у износу од још 1,9 милијарди долара.

Шеф „Тесле“ је део акција продао како би измирио пореске обавезе које се односе на капиталну добит остварену по основу опција (куповина акција компаније по договореној повољнијој цени).

Маск и његов труст и даље држе више од 169 милиона акција компаније

Након што је Маск почео да продаје акције „Тесле“, њихова вредност је пала за 15,4 посто у седмици завршеној 12. новембра, што је била најгора берзанска недеља ове компаније у последњих 20 месеци.

У среду поподне, деонице „Тесле“ на Вол Стриту су ојачале за око 1,0 одсто.

Маск је 6. новембра спровео неформалну анкету на Твитеру питајући више од 60 милиона његових пратилаца на тој мрежи да ли треба или не да прода 10 посто својих акција у „Тесли“, а њихова препорука је била да прода.

Маск је већ раније ове године наговестио да ће вероватно продати „велики блок“ својих опција у четвртом кварталу, пошто би му маргинална пореска стопа по истеку важења опција на „Теслине“ акције износила 50 посто.

Srednji kurs dinara prema evru 117,5811

 

Преузмите андроид апликацију.