Да ли има нешто укусније од топлог, меканог хлеба? Још када додате бели лук и зачине, укус је просто неодољив.
Састојци:
- 1 багет или векна обичног хлеба
- 200 милилитара маслиновог уља
- 1 чен белог лука пропуштеног кроз пресу
- 1 кашичица сушеног оригана
- 1 кашичица сушеног босиљка
- 1 кашика исецканог свежег или сушеног першуна
- 100 грама трапист сира
- прстохват соли
Припрема:
Сипати у шерпицу једну кашику маслиновог уља и на тихој температури пропржити бели лук, само дотле док почне да мирише.
Багет или хлеб исећи како је вама по вољи. У једној осредњој чинији измешати све заједно, кроз пресу пропуштен бели лук, оригано, босиљак, першун, со и додати мало више од пола уља у смесу, док не буде глатка смеса. Свако парче хлеба премазати овом смесом, посути наренданим сиром и прелити остатком маслиновог уља. Пећи у рерни на 200 степени док се сир на хлебу не отопи.
Пријатно!
Kako da oljuštite beli luk brzo: Ova tri trika olakšaće vam život
Преузмите андроид апликацију.