Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Спавате са укљученим грејањем? Ова навика је веома лоша по вас

Просторија у којој спавамо требало би да буде уредна и без пуно ствари, али треба пазити и на температуру у њој.
Фото: Pixabay/Claudio_Scott

Укључивање грејања је вероватно ваша опција када стигну хладни дани. И док је добар осећај не дрхтати ујутро када изађете испод гомиле ћебади, ваш имуни систем би могао да се осећа другачије.

Спавање са укљученим грејањем током ноћи може да вас учини склонијим инфекцијама и другим озбиљним болестима, а такође и да ваздух у просторији може да буде отрован.

Да би сан био квалитетан, требало би пазити да не уносимо кофеин неколико сати пре одласка у кревет, да не једемо тешку и масну храну, али и да неке ствари у просторији буду посложене.

Осим што би, како кажу стручњаци, просторија у којој спавамо требало да буде уредна и без пуно ствари, треба пазити и на температуру у њој.

Колико год вам било хладно пре одласка у кревет, паљење грејања није решење.
Фото: Pixabay/Ri

Наиме, телу падне температура у вечерњим сатима и то је један од сигнала да је време за спавање. Ако је соба претопла, тело не може да се умири и колико год били поспани, вероватно нећете моћи дуго да утонете у сан.

Грејање собе повећава ниво угљен-моноксида у просторији, а што је оно дуже упаљено то је и ниво већи, па може да дође до јаког бола у грудима и развијања срчаних проблема.

Kako hormonske promene utiču na san žena

Преузмите андроид апликацију.