Поред савршеног укуса ова тестенина је изузетно хранљива али и веома здрава.Главни састојак овог јела је спанаћ који је увек добродошла намирница у исхрани због свих својих нутритивних вредности. Због свега овога ова паста представља одличан избор за здрав оброк.
Састојци:
- 250 грама таљатела
- 400 грама спанаћа
- 250 милилитара павлаке за кување
- 200 грама киселе павлаке
- 2 чена белог лука
- 2 кашичице соли
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица сенфа
- 1 кашичица вегете
Припрема:
У шерпу у којој ће се кувати таљателе ставите у воду и кашичицу соли. Оставите да прокува.
У већи тигањ ставите спанаћ, кашичицу соли и мало воде, на тихој ватри динстајте спанаћ. Додајте вегету и бели лук и наставите са динстањем.
Затим додајте киселу павлаку и павлаку за кување, све лепо умешајте и кувајте пар минута да сос постане кремаст.
Додајте бибер, сенф , и кувајте сос 1 до 2 минута.
На крају додајемо скуване таљателе и промешамо да се сос лепо распореди.
Пријатно!
Sve o spanaću: Kako da ga izaberete, spremite i nutritivne vrednosti
Преузмите андроид апликацију.