Почетна > Свет
Свет

Беч као локација за бионаучне компаније

Фармацеутска компанија Такеда ће инвестирати троцифрени милионски износ у изградњу центра за истраживање и развој у бечком насељу Асперн.
Фото: Unsplash/Julia Koblitz

Ово ће бити највећа инвестиција компаније у Аустрији у области истраживања и развоја у протеклих 70 година колико је компанија присутна на аустријском тржишту.

Такеда запошљава 4.500 људи што га чини највећим послодавцем у Аустрији у фармацеутској индустрији. Од тога 3.000 запослених ради у Бечу. На новој локацији ће 250 научника од 2025. године бити посвећени биотехнолошком развоју лекова и генских терапија за различите клиничке слике у области онкологије, неуронаука, хематологије и других грана медицине.

„Беч је најатрактивнија локација у Аустрији за бионаучне компаније. Половина запослених у тој бранши ради у нашем граду, показују актулени подаци за Беч. Са прометом од 13,3 милијарде евра је ова област у последњих шест година порасла за једну трећину“, изјавио је Петер Хакер, члан градског већа задужен за привреду.

Град Беч ради на томе да привуче компаније које се баве истраживањем, развојем и производњом у области бионаука. Тренутно 600 компанија са 41.000 запослених имају своје седиште у Бечу. У периоду од 2018. до 2020. године који захвата и време пандемије коронавируса у аустријској престоници је регистровано 50 нових компанија у области биотехнологије, фармације и медицине.

„Да је компанија као Такеда, која деценијама послује у Бечу, спремна да се и у будућности ослони на наш град представља позитиван знак и доприноси успеху Беча као здравствене метрополе“, изјавио је градоначелник Михаел Лудвиг.

Predstavljena poštanska marka „100 godina Bečkog sajma“

 

Преузмите андроид апликацију.