Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Пикси: Имали смо исти број бодова, овде смо показали ко је бољи

Селектор Србије Драган Стојковић изнео је утиске после пласмана на Светско првенство.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Србија је победила Португал 2:1 у Лисабону и отишла у Катар.

Пикси је био веома задовољан после утакмице.

„Управо тако, мислим да смо потпуно по оном што смо приказали заслужили да победимо. Момци су одиграли такмичарску утакмицу са дубоким уверењем да можемо да добијемо, без обзира што смо играли против једне сјајне селекције. Ово је велики успех за Србију и српски фудбал, сви заслужују честитке“:

Србија треба да буде поносна.

„Ми смо говорили од почетка да ће утакмица у Лисабону бити финале, то се и десило. Знало се да нас само тај резултат води на жељено место. Ментална снага, зрелост, понашање, пожртвованост, поштовање свих принципа које сам тражио… То је све донело да Србија вечерас треба да буде поносна. Ништа се не би променило ни да је остало нерешено. Заслужују честитке и Србија треба да слави ноћас“.

Оставио је Митровића на клупи…

„Е, па сад, не знам шта да кажем. Мој посао је да осмислим, да им пренесем, да их убедим да могу, све је то на крају резултирало овако како се завршило. Са тактичке стране смо одрадили посао и објаснили играчима шта треба да раде на терену. Прелепа игра и заиста смо веровали у то, ја сам стално говорио да нико од противника нема крила да лети, то је игра 10 на 10 на терену, показали смо велико срце, велику вољу и мотивацију. Вратило се онако како треба. Ово је велика ствар. Јуче су ме питали на коференцији од 84, традиције постоје да би се рушиле. После 37 година срушили смо традицију и остварили велику победу“

Где је лимит?

„Немамо лимит, ми ћемо после овога анализирати све, а све што смо урадили урадили смо перфектно. Показали смо на крају да смо ми бољи. Видећемо за касније. Имамо потенцијал за много веће ствари“, закључио је Стојковић.

Mitrović u 90. minutu odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo u Kataru!

Преузмите андроид апликацију.