Ако никако не можете да пијете горку кафу, а не не желите да користите шећер, послужиће вам овај трик.
Широм света испијање кафе је постао култ. Да ли да би нас разбудила или да бисмо себи угодили и уз мирис и укус уживали у друштву нама блиских људи, кафа је свакако напитак коју свакодневно конзумира велики број људи.
Како су бројна истраживања показала, кафа има многе бенефите и за наше здравље, ако се умерено конзумира. Али сва истраживања се слажу у томе да је кафа здрава искључиво ако се конзумира без додатка шећера.
Шта да раде љубитељи слатке кафе?
Ако припадате оној групи људи који једноставно уживају у кафи, али не воле да је пију горку већ у њу додају шећер, онда ће вам можда помоћи овај трик.
Цимет је фантастичан зачин, који поред дивног мириса има ту моћ да храну и пиће учини слађим. Ставите овај зачин у вашу кафу и видећете да ће ваша кафа бити слатка, а да при томе нисте додавали шећер. Тако ћете свакако заобићи и непотребне калорије које додајете употребом шећера. Цимет нема калорија, али зато има много бенефита по здравље. Истовремено ћете уживати у слатком напитку, али и заштитити своје здравље.
Постоји још један, мало „чудан“ начин да камуфлирате горак укус кафе. У питању је со. Додајте врло мало соли у кафу и тако ћете сузбити њену горчину, јер је натријум тај који постиже да кафа буде мање горка.
Преузмите андроид апликацију.