Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Објављена коначна ранг листа за смештај бруцоша у студентске домове

Објављене су коначне ранг листе за бруцоше који су остварили право смештаја у студентским домовима у Новом Саду, Зрењанину и Сомбору.
Фото: Градске инфо

Ове године се за смештај у студентским домовима у Новом Саду пријавило 977 студената прве године.

Право на смештај у студентске домове остварују студенти који се налазе изнад црте на објављеним листама.

Коначну ранг листу можете погледати овде.

Сви студенти након коначне ранг листе имају право да обављају лекарске прегледе као и да се усељавају у своје собе. Како су истакли из Министарство просвете, усељење студената бруцоша обављаће се од 1. октобра, када и стартује академска година.

Кандидати који нису остварили право на смештај, а сматрају да припадају некој од осетљивих друштвених група, могу поднети захтев са документацијом која доказује припадност осетљивој друштвеној групи, ради поновног рангирања у оквиру посебне душтвене групе у року од 8 (осам) дана од дана објављивања Коначне ранг листе.

Што се тиче пријава студената старијих година у студентске домове, конкурс за пријаву је отворен тек 15. септембра и траје све до 30. октобра, када ће изаћи и прелиминарна ранг листа за њихов упис. Старији студенти у собе улазе тек 15. новембра, а сви који су још увек у домовима до тог датума имају право да остану у собама.

Konkurs za dodelu studentskih stipendija u iznosu od 50.000 i 60.000 dinara mesečno

Преузмите андроид апликацију.