Почетна > Србија
Србија

Весић: Саобраћајно повезујемо Банат

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на изградњи железничког Томашевачког моста, код Зрењанина, који ће, како је најавио, бити завршен до септрембра наредне године, до када би требало да почне и изградња друмског моста.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Тако ће Зрењанин, преко Тамиша, уместо једног моста, старог око 140 година, који ће остати у функцији и постати туристичка атракција, добити још два железнички и друмски мост.

Желео сам да дођем овде, да видим како напредују радови на мосту, јер је ово пример како се проблеми системски решавају, рекао је Весић и подсетио да је управо питање Томашевачког моста било једно од првих са којима се сусрео када је преузео ресор у влади.

То, додао је, није био први мост на којем је био забрањен саобраћај, али је велики проблем био недостатак алтернативног пута за прелазак са једне на другу страну реке.

Разумео сам протест грађана, који није био из обести, већ из реалне потребе. Зато смо урадили максимално све што смо могли, али нове мостове не можете да урадите преко ноћи. Потребни су пројекти и средства, истакао је Весић.

Навео је да је зато прво урађена обилазница, као ургентно решење, која је иако дуга 11 километара, решила проблем преласка преко реке.

Radovi na Autoputu E-75, E-763 i na petlji kod aerodroma

 

Преузмите андроид апликацију.