Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако чујете овај звук или приметите ову ствар морате одмах да искључите вентилатор

Током дугих летњих дана тражимо начине да се расхладимо, а један од начина је и коришћење вентилатора.
Фото: Pixabay/ PublicDomainPictures

Многи људи се често питају да ли треба да оставимо вентилатор укључен преко ноћи? Остављање малог стоног вентилатора да ради преко ноћи седам до осам сати сигурно ће помоћи у хлађењу и протоку ваздуха у топлој просторији, међутим, треба узети у обзир неколико ствари.

Уверите се да вентилатор није постављен преблизу вашем кревету или телу јер продужени директни проток ваздуха може изазвати нелагодност или језу.

Препоручује се да га поставите неколико метара од вас.

Новији и квалитетнији вентилатори су дизајнирани за продужено време рада и имају функције аутоматског искључивања ако се прегреју.

Проверите упутства произвођача за даљу употребу.

Размислите о коришћењу вентилатора са осцилирајућом функцијом јер то може помоћи да ваздух равномерније циркулише по просторији уместо статичког протока ваздуха.

Ради сопственог здравља и безбедности, требало би да предузмете неке кораке, па ако чујете узнемирујући звук, одмах искључите вентилаторе.

Уверите се да је вентилатор стабилан и постављен на равну, безбедну површину како бисте спречили да се преврне током ноћи.

Слушајте необичне звукове или вибрације из вентилатора док ради и искључите га ако приметите нешто забрињавајуће.

Консултант за спавање је рекао да спавање са укљученим вентилатором заправо може изазвати ширење непријатних супстанци у ваздуху, што није идеално за оне који пате од алергија или астме.

Kako da muškatle „prežive“ vaš odlazak na odmor? 5 načina da ostanu negovane i tokom neredovnog zalivanja

Преузмите андроид апликацију.