Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Седам разлога да посетите југ Шпаније овог лета

Сигурни смо да са доласком топлих и врелих дана, сви сањаримо о годишњем одмору, излежавању на плажи и опуштеним шетњама покрај обале…

Многи људи се држе своје традиције када бирају своју дестинацију за годишњи одмор, па се одлучују за Грчку, Египат, Турску или неку сличну земљу, не размишљајући о многобројним медитеранским локалитетима који су можда још лепши или пријатнији. Иако је Грчка заиста лепа и увек има нешто ново да нам понуди, постоје места која једноставно нису довољно популарна како би изашла из њене сенке. Ми вам овога пута представљамо седам локалитета Шпаније који само чекају на вас да их откријете и покажу вам сву своју магију.

Мадрид, Барселона и Баскија свакако јесу класични избори када се ради о Шпанији, али ова земља у свом јужном делу поседује бројна места вредна посете. Античке римске рушевине, медитеранске плаже, мурске палате, луксузна одмаралишта, фламенцо перформанси и рустичне таверне само су нека од чуда која вас очекују ако залутате у овај сликовити кутак.

Фото: Градске инфо
Севиља

Не можемо, а да не будемо очарани престоницом Андалузије, њеном фасцинантном историјом, фантастично топлим временом, бескрајним фламенко перформансима и невероватном храном. Саветујемо вам да пров посетите Реал Алцазар, мурски комплекс палата који је био део Game of Trones серије, а оригинално је изграђен као тврђава 913.године и рестауриран и редизајниран више пута током година. Једна од најстаријих постојећих палата и даље је у употреби, а уједно представља и најбољи пример Мудејар архитектонског стила у целој Шпанији.

Фото: Градске инфо

Након те туре, ваша следећа станица требало би да буде Ел Ринцоцилло, историјска таверна чувена по андалужанским тапасима и вину. Преноћите у Хотел Алфонсо VIII, који је конструисан 1929.године од стране краља Алфонса VIII, као ремек дело мурске архитектуре и дизајна, а представља најгламурозније одмаралиште овог града.

Малага

Пикасо је човек који је прославио Малагу, јер је управо она његово родно место, али верујте нам да постоји изобиље других разлога за посету овом приобалном граду. Љубитељи уметности ће имати изобиље музеја на располагању, попут Museo Carmen Thussen Malaga, Centre de Arte Contemporaneo de Malaga и Museo Picasso Malaga, који је прошле године освежен.

Након свог тог шетања по галеријама, опустите се уживајући на Ла Малагуета плажи, а потом се запутите према Cervantes Theater, како бисте уживо гледали фламенко или балет. Гран Хотел Мирамар, врхунац стила и луксуза познат по својој невероватно квалитетној услузи је место које вам препоручујемо за преноћиште. Верујемо да ће бити довољно добар за вас, јер њега посећује европско племство, уважени уметници и интелектуалци од 1926.године.

Марбеља

Овај град на Costa del Sol прославио се током педесетих година, захваљујући бројним филмским звездама и интернационалном џет сету који су га одабрали као своје место за летовање. Скупоцене виле и грандиозни хотели красе његово приобаље, док луксузне јахте праве гужву у марини током читавог лета.

Фото: Градске инфо

Овде је управо отворен и Nobu Hotel Marbella, где се налази истоимени ресторан и гламурозни ноћни клуб. Ако желите да уживате у нечему класичнијем, онда је за вас идеално одмаралиште раскошни Marbella Club Hotel, Golf Resort & Spa, отворен 1950.године од стране принца Алфонса фон Хохенлохеа, који поседује девет барова и ресторана, спа центар светске класе, голф терен и још много тога.

Алхамбра

Ако постоји један споменик који морате видети у јужном делу Шпаније, онда је то Алхамбра. Оригинално изграђена између трианестог и четрнаестог века, на платоу са погледом на Гранаду, ова мурска тврђава која је касније претворена у аристократску резиденцију, а сада је под заштитом Унеска, представља прави лавиринт дворишта, башти, холова и резиденција које су трансформисане током векова. Некадашња џамија сада је црква, при чему су неки њени делови изграђени у стилу ренесансе. Палата Карлоса V сада је дом за два музеја, испуњена уметничким делима, керамиком и другим реликвијама најранијих дана овог здања.

Чак и без музеја, читав дан можете провести у овом комплексу, дивећи се његовој архитектури, мозаичким плочицама, скулптурним фонтанама и невероватном погледу на планине. Ако одлучите да истражите овај део Шпаније, саветујемо вам да одседнете у Hospes Palacio de los Patos, палате из деветнаестог века која је претворена у хотел, а налази се у самом срцу Гранаде. Својим углађеним дизајном, подземним спа центром и базеном, шик собама за госте и феноменалним рестораном, ово одмаралиште ће вас сигурно оборити са ногу.

Кордоба

На око 130 километара североисточно од Севиље, стари град Кордоба садржи најочуванију исламску архитектуру шпаније, која је проткана утицајима Римљана, јевреја и хришћана. La Mezqyita, чувена џамија претворена у катедралу, пример је овог стила, са својим декоративним лучним пролазима и позлаћеним ентеријером.

Фото: Градске инфо

Ако закорачите дубље у град, посетите Alcazar, палате где се Кристофер Колумбо сусрео са краљем Фердинандом и краљицом Изабелом, пре него што се отиснуо на своју чувену авантуру. Након дугог дана обилажења знаменитости, саветујемо вам да се одморите у Hospes Palacio del Bailio хотелу, који је смештен у палате из шеснаестог века у самом центру града, а поседује римска купатила у свом спа центру и врхунски ресторан у дворишту, у ком можете уживати у погледу на римске рушевине испод вас кроз његов стаклени под.

Кадиз
Фото: Градске инфо

Овај старински лучки град, са белим кућама и пастелно обојеним грађевинама, основали су Феничани 1100.године пре нове ере, што га чини јединим од најстаријих европских градова који су константно насељени. Лако бисте могли провести свој одмор овде сунчајући се, пливајући и уживајући у феноменалним морским специјалитетима, али ипак, знајте да лутање по граду, кроз његове уске уличице и посета скоро откривеном римском амфитеатру такође са собом доносе магију.

Балеарска острва

Смештена надомак источне обале Шпаније, Балеарска острва имају неки сасвим другачији шмек. Ибица је позната по свом ноћном животу и наступима светски познатих музичких звезда, док Мајорка, највеће острво из ове скупине има атракције које иду од импресивног града Палме, па све до скривених увала и сликовитих градова као што је Деиа.

Фото: Градске инфо

Менорка се често сматра најопуштенијим острвом из ове групе, захваљујући својим сликовитим плажама, предивном пејзажу и тоталном одсуству ноћних клубова. Форментера, најмање насељено острво из ове групе, идеално је за људе који желе да проведу свој одмор босоноги, било на плажама или јахтама које се тамо окупљају.

Zbog čega su roletne na prozorima aviona uvek podignute tokom poletanja i sletanja: Važno pravilo, koje moraju da poštuju sve kompanije

Преузмите андроид апликацију.