Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Детаљне цене биљака на Цветној пијаци – Сазнајте шта је најповољније, а за шта ћете морати да издвојите нешто више новца

Уз почетак пролећа, на платоу СПЕНС-а традиционално се одржава манифестација „Цветна пијаца“ која окупља бројне посетиоце у потрази за расадом или већ великим биљкама и цвећем за своје баште и домове.
Фото: Градске инфо

На пијаци се могу пронаћи биљке које су карактеристичне за ово доба године, а међу најтраженијим су хортензије по цени од 600 динара.

Мушкатле и петуније можете наћи за само 150 динара.

Ту су и шарене виоле по цени од 300 динара за два комада.

За љубитеље божура цене се крећу од 2.000 до 3.500 динара.

Хумус за цвеће од 25 килограма доступан је по цени од 500 динара, док за мање количине можете платити 150 динара за 5 килограма.

Фото: Градске инфо

ШТА ЈЕ НАЈПОВОЉНИЈЕ?

Ако тражите најповољније цвеће, ноћ и дан је прави избор по цени од свега 50 динара, иако продавци истичу да ће га већ на следећој цветној пијаци бити мање.

Цене су порасле у односу на прошлу годину због повећања трошкова ресурса.

Ипак, грађани који су посетили пијацу нису осетили значајно оптерећење за свој новчаник у поређењу са прошлом годином.

Неки од њих су изјавили да за лепоту у својој башти или дому нису спремни на велике трошкове, а пијаца им омогућава да пронађу приступачне опције.

Ако вам затреба одмор од шетње кроз богат асортиман цвећа, не заборавите да можете пазарити и домаће колаче, џемове и разне друге производе, употпуњујући тако свој летњи угођај у башти или дому.


Фото: Промо

Покрет горана је за овај петак и суботу, 26. и 27. април, најавио још једну цветну пијацу са којом ћемо се опростити са априлом.

Њу ћете моћи да посетите од 8 часова, до 19 часова увече.

Vojvodina je u finalu Kupa Srbije! Seid Korać u nadoknadi vremena probio bedem Kragujevčana

Преузмите андроид апликацију.