Уља која користимо за припрему хране могу играти кључну улогу у нашој исхрани, утичући не само на укус наших оброка, већ и на наше опште здравље.
Када је у питању здравље (посебно срце), избор уља за припрему хране постаје посебно пресудан.
Нека уља су богата незасићеним мастима које су здраве за срце, као што су мононезасићене и полинезасићене масти, које су повезане са смањеним ризиком од кардиоваскуларних болести и запаљења у телу.
Маслиново уље је одавно познато по значајном доприносу здрављу срца и смањењу упале.
Богато мононезасићеним мастима и антиоксидансима, маслиново уље је повезано са снижавањем ЛДЛ холестерола („лошег“ холестерола) док промовише повећање ХДЛ холестерола („доброг“ холестерола).
Поред тога, антиинфламаторна својства маслиновог уља, посебно његових полифенола, могу помоћи у борби против оксидативног стреса и упале у телу.
Екстра девичанско маслиново уље је богато мононезасићеним мастима које су здраве за срце и има предност специфичне врсте антиоксиданса званог полифеноли.
Садржај полифенола у маслиновом уљу је у великој мери одговоран за многе предности као што су смањење упале, побољшање нивоа холестерола, снижавање крвног притиска, па чак и подршка имунолошком здрављу.
Маслиново уље не само да може помоћи код здравља и упале срца, већ је одлично и за оне који су на путу губитка тежине. Садржи мононезасићене масти које су здравије за ваше тело од засићених масти.
Ове корисне масти могу помоћи у смањењу телесне масти када су део уравнотежене исхране.
Укључивање маслиновог уља у уравнотежену исхрану сматра се мудрим избором за оне који имају за циљ да побољшају здравље срца и контролишу упалу, што га чини основним производом у медитеранској исхрани познатом по позитивном утицају на здравље кардиоваскуларног система.
Медитеранска дијета је широко промовисана због својих здравствених предности и укључује великодушну употребу маслиновог уља.
Преузмите андроид апликацију.