Početna > Srbija
Srbija

Za izgradnju brze saobraćajnice u Zrenjaninu biće izdvojeno 89,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, potpisali su danas u tom gradu ugovor o sufinansiranju projekta za izgradnju saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom u radnoj zoni „Jugoistok II B“, čija ukupna vrednost iznosi 89,5 miliona dinara.
Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada je za ovu namenu opredelila 66 miliona, dok će ostatak sredstava obezbediti Grad Zrenjanin, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

„Opremanje industrijske zone u Zrenjaninu omogućava dolazak domaćih i stranih investitora, koji će primeniti savremene tehnologije i znanja, ali i unaprediti poslovni ambijent i povećati konkurentnost i zaposlenost u srednjem Banatu“, poručio je Sofić.

On je podsetio na to da ovaj grad uskoro dobija i auto-put ka Beogradu i Novom Sadu, čime postaje znatno privlačniji za nove velike investitore, a dobro opremljena industrijska zona igra važnu ulogu u tome.

Kako ističe gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, već tokom pripreme projekta dva poslovna subjekta izrazila su nameru da investiraju u ovom delu radne zone.

Reč je o firmi iz Zrenjanina koja planira izgradnju skladišta, poslovnog prostora i samouslužnih perionica.

Druga zainteresovana firma, koja je takođe iz Zrenjanina, bavi se trgovinom opremom i hranom za kućne ljubimce, a u planu je povećanje poslovnih kapaciteta i širenje na strana tržišta.

Deli se 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, prijavljivanje od 15. januara

Preuzmite android aplikaciju.