Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Медењаци са шећерном глазуром

Права зимска посластица коју воле сви чланови породице.
Фото: Pixabay/niki_emmert

Састојци: 

  • 400 грама брашна
  • 120 грама шећера у праху
  • 1/2 прашка за пециво
  • 1 ванилин шећер 
  • 1/2 кашичице соде бикарбоне
  • 1 кашичица мешавине зачина за медењаке или цимета
  • 2 јаја (размућена)
  • 120 грама омекшаног путера или масти
  • 120 грама меда
Глазура:
  • 200 грама шећера у праху
  • 2 кашике топле воде
Припрема:

Помешајте све суве састојке у чинији за мешање, па додајте јаја, путер/маст и мед. Замесити тесто. Формирајте 40 лоптица величине ораха. Ређајте их на плех обложен папиром за печење, а између медењака оставите размак. Пеците медењаке у загрејаној рерни на 180 степени 12 до 15 минута. Проверите током печења – медењаци треба да буду мекани на додир (охладе ће се стврднути). Припрема глазуре: У чинију сипајте шећер у праху и постепено додајте воду и мешајте док не добијете глатку смесу. Глазура од медењака не би требало да буде ни танка ни густа. Да ли је глазура одговарајуће дебљине можете да проверите тако што на охлађене медењаке сипате око трећину кашичице и сачекате неколико минута (ако глазура остане на медењаку, то је то). Глазуру можете оплеменити додавањем још мало воде ако је густа или мало више шећера у праху ако је ретка наравном бојом по жељи.

Пријатно!

Antibiotici ubrzavaju i ometaju rad creva

Преузмите андроид апликацију.