Početna > Sport > Košarka
Košarka

Darko Rajaković: Osećam veliku odgovornost i ponos zato što predstavljam svoju zemlju u NBA ligi

Trener košarkaša Toronta Darko Rajaković je istakao da oseća odgovornost, ali i ponos zato što predstavlja i Srbiju u NBA ligi, kao i to da se nada da će „otvoriti vrata“ trenerima iz Evrope u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.
Foto: Tanjug/Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Košarkaši Toronto reptorsa poraženi su na gostovanju od Čikago bulsa 104:103 nakon produžetka. Posle dva kola ekipa koju s klupe predvodi srpski stručnjak ima polovičan uspeh – jednu pobedu i jedan poraz.

Trener Toronta istakao je da je meč protiv Bulsa bio veoma energičan, ali da njegov tim mora bolje da igra u defanzivi.

„Imali smo preveliki broj izgubljenih lopti. Dozvolili smo im 24 poena koji su došli posle njihovih ofanzivnih skokova tako da su to neke stvari na kojima treba da radimo i da budemo bolji“, naveo je Rajaković.

Meč je odlikovan čestim smenama vođstva. Toronto je u finišu četvrte deonice imao čak 17 poena prednosti, 88:71, ali na kraju ipak nije uspeo da stigne do druge pobede u sezoni.

„Obe ekipe su bile jako takmičarski nastrojene i jako su želele da pobede. Jednostavno, početak je sezone, još uvek ekipe uče… uče sistem, tako da bilo je za očekivati da je ovakva utakmica na početku godine“, istakao je Darko Rajaković.

Toronto je u prvom meču nove sezone u NBA ligi savladao Minesotu, 97:94.

„Bila je stvarno dobra atmosfera, imamo fantastične navijače i igrači su proslavili to na sebi svojstven način“, rekao je Rajaković.

Srpski stručnjak punu deceniju radi u Sjedinjenim Američkim Državama, bio je pomoćni trener u Oklahomi, Finiksu i Memfisu, a prvi put u karijeri predvodi neki NBA tim kao glavni trener.

Rajaković je drugi srpski trener koji je imenovan za glavnog trenera neke NBA franšize nakon Igora Kokoškova.

„Osećam veliku odgovornost i ponos zato što predstavljam i svoju zemlju. Dobio sam jednu fantastičnu priliku da vodim NBA tim i uradiću sve da budem uspešan u ovom poslu i da otvorim vrata za mnoge trenere iz Evrope“, istakao je Rajaković u razgovoru za RTS.

Rajaković je karijeru započeo u rodnom Čačku, trenirajući košarkaše u mlađim kategorijama Borca.

„Ponosan sam što dolazim iz tog grada, dali su velika imena trenerska i igračka tako da pozdrav za sve moje Čačane“, poručio je Darko Rajaković, trener Toronto reptorsa.

Dončić nezaustavljiv u pobedi Dalasa nad Bruklinom

Preuzmite android aplikaciju.