Početna > Sport > Košarka
Košarka

Makabi zatražio od Evrolige odlaganje utakmice sa Armanijem u Milanu

Košarkaški klub Makab iz Tel Aviva zatražio je odlaganje utakmice drugog kola protiv Armanija iz Milana zbog vanrednog stanja u Izraelu posle eskalacije tenzija i nasilja između ove zemlje i Palestine, prenosi danas Basketnjuz.
Foto: Gradske info

Makabi je u četvrtak na svom terenu pobedio Partizan 96:81, a 12. oktobra klub iz Izraela je trebalo da gostuje ekipi Armanija u Milanu u drugom kolu Evrolige.

Basketnjuz prenosi pisanje lokalnih medija da su čelnici Makabija posle konsultacija sa Ministarstvom sporta i drugim relevantnim instituacijama odlučili da od Evrolige zatraže odlaganje utakmice sa Armanijem.

Takođe, šampion Izraela pažljivo prati uputstva državnih organa i biće spreman da se prilagodi situaciji, pošto je na snazi zabrana napuštanja zemlje.

Lokalni mediji navode da su sva sportska dešavanja u Izraelu zaustavljenja, a da su brojni strani sportisti već napustili ovu zemlju.

Makabi je prema rasporedu 18. oktobra trebalo u Tel Avivu da dočeka Valensiju, a do kraja oktobra ima gostovanja Panatinaikosu i Monaku.

U Izraelu je na snazi vanredno stanje nakon jučerašnjeg masovnog raketnog napada iz Pojasa Gaze i upada Palestinaca na teritoriju Izraela. Na obe strane stotine mrtvih, hiljade ranjenih.

Odbojkaši Srbije porazom od Slovenije završili kvalifikacije za Olimpijske igre

Preuzmite android aplikaciju.