Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Ah taj ponedeljak! Mučan, drugačiji, pun novih početaka… a možda i ne mora da bude tako loš! (2. oktobar)

I evo nas tu smo! Stigao je oktobar, verujemo da se pitate kad pre, i mi se to pitamo! A kao da je juče bio avgust, ali nije. Bilo kako bilo, oktobar je tu. Da li nas je lepo vreme prevarilo ili nešto drugo, ne možemo znati! Nov mesec, nova nedelja, novo godišnje doba, sve je nekako novo ovog ponedeljka. Stara stvar je da je vreme lepo i da iako je jesen zvanično stigla pre nedelju dana i danas će u Novom Sadu biti maksimalna dnevna temperatura 24 stepena, priznajte nije loše za oktobar. Nema razloga da ne budemo dobro raspoloženi danas!
Foto: Gradske info

Pored lepog vremena, evo šta nas sve očekuje ovog ponedeljka u Novom Sadu:

Ovog ponedeljka počinju škole sporta na Spensu.

Više informacija potražite na sajtu SPENS-a.

Svečani prijem nove generacije studenata osnovnih akademskih studija biće održan danas u 10,00 sati (grupa 1) i 13,00 sati (grupa 2) u Amfiteatru Pravnog fakulteta u Novom Sadu.
Foto: WikimediaCommons/Djordje Stakić
Deca uzrasta do 14 godina od danas i sve do petka, 6. oktobra mogu besplatno da se učlane u Gradsku biblioteku.
Foto: Gradske info

Akcija se organizuje u sklopu obeležavanja Dečije nedelje u Novom Sadu.

Upis je moguć na Dečijem odeljenju Gradske biblioteke, kao i u svim ograncima.

Danas od 8 sati, zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu ulica Hadži Ruvimove i Veselina Masleše 26, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte u sledećim ulicama:
  • Hadži Ruvimova 41-69
  • Janka Čmelika 17-19, 16-18

Napomena:

Normalizacija u isporuci toplotne energije za pripremu tople potrošne vode očekuje se istog dana, 2. oktobra 2023. godine, u večernjim časovima.

Foto: Pixabay/Hans

Pojedine ulice će ostati bez struje. OVDE pogledajte koje!

Ušli smo u oktobar, znamo svi da je oktobar međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, obeležava širom sveta, kako bi se skrenula pažnja na visoku rasprostranjenost ovog oboljenja.

I naš grad obeležava oktobar i borbu protiv raka dojke, besplatni UZ pregledi dojki održaće se danas i sutra ispred Promenade.

Foto: zenauzzenu.rs

Žene od 25 do 45 godina imaće mogućnost da obave UZ dojki u specijalnom vozilu koje će biti postavljeno ispred navedene lokacije.

Danas u našem gradu i stariji Novosađani mogu da se pregledaju.

Besplatni zdravstveni pregledi za starije Novosađane biće organizovani na dve lokacije u Novom Sadu danas i sutra povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

Svi zainteresovani stariji Novosađani danas u Merkatoru, od 9 do 12 časova, mogu da ustanove visinu šećera iz kapi krvi, prokontrolišu visinu krvnog pritiska i pulsa, izračunaju BMI, tim iz Službe stomatološke zdravstvene zaštite Doma zdravlja „Novi Sad“ davaće savete o nezi zuba, usne duplje i proteze kao i savete o značaju zdravih stilova života i fizičkoj aktivnosti prilagođenoj njihovoj dobi.

Pregledajte se, nekome ste sve na svetu!

Uživajte!

5 zanimljivosti koje možda niste znali o Kameničkom parku

Preuzmite android aplikaciju.