Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Колико је жута моћна у ентеријеру

Право време је да унесете сунце у свој дом. То ћете постићи једноставно – коришћењем жуте боје. Трговци некретнинама често истичу да мало жуте у дому повећава цену некретнине, а психолози кажу да ова боја позитивно утиче на самопоуздање, оптимизам, концентрацију.
Фото: Pexels/Ksenia Chernaya

Водите, ипак, рачуна да не претерате јер превише ове боје може да изазове иритацију очију, анксиозност и поремећаје сна. Зато за веће површине, попут намештаја, тепиха и зидова, бирајте загаситије нијансе које у себи садрже црвену, чиме ће простор добити топлину, поготово ако је окренут ка северу. У зависности од остатка ентеријера, јарко жута може изгледати шик на јастучићима или сточићу за кафу.

Ако сте храбри, обојите у овој нијанси једну страну зида у ходнику или у дневној соби јер ћете тако привући пажњу посетилаца. Али, заобиђите је у спаваћој соби јер може да ремети сан. У соби за одмор најбоље је користити неутралну, путер жуту нијансу.

Декоратери кажу да није грешка ни ако у истој просторији комбинујете неколико нијанси жуте, на пример зид је загасит, а прозори су уоквирени нешто јачом нијансом.

Ovaj čaj vam pomaže da ojačate zube

Преузмите андроид апликацију.