Početna > Svet
Svet

Le Pen hvali Salvinija za sve što je učinio po pitanju migracija

Lider francuske desničarske stranke Narodni pokret Marin Le Pen pohvalila je napore potpredsednika italijanske vlade i lidera stranke Liga Matea Salvinija u vezi migracija.
Foto: Tanjug/Claudio Furlan/LaPresse via AP

Ona je u nedelju prisutvovala godišnjem sastanku Lige u gradu Pontida na severu Italije gde je pohvalila ono što je salvini radio po pitanju migracija dok je bio ministar unutrašnjih poslova Italije, prenosi Euraktiv.

„Ova godina nas obavezuje na istu borbu: borbu za naše slobode, za naše narode, za naše domovine“, rekla je Le Pen i dodala da se nada da će predstojeći izbori u EU pružiti priliku, između ostalog, da se zaštite „naši narodi od migratornog potapanja koje se sada organizuje“.

Prema njenim rečima, Salvini je narod od migracija hvalio „briljantno, hrabrošću i drskošću, onda kada je imao moć da to učini.

Kako je rekla u to vreme je cela Evropa gledala u Italiju sa divljenjem pred toliko odlučnosti koju su pokazali Salvini i Liga,.
„Čekam da se taj trenutak vrati za Italiju, ali i za Francusku“, rekla je Le Pen.

Le Pen je rekla i da je italijanska premijerka Đorđa Meloni bila primorana da učini ustupke Briselu po pitanju imigracije, kako bi mogla da pristupi fondovima iz plana oporavka EU namenjenim Italiji.

Zbog toga je Le Pen zaključila da je glasanje za Salvinija i Ligu „pravi izbor, pa čak i jedini izbor“ za Italiju.

Italija se od početka godine suočava sa ogromnim prilivom migranata, a samo u toku jučerašnjeg dana na italijansko ostrvo Lampeduza pristiglo je 199 čamaca sa nekoliko hiljada migranata iz Afrike i Bliskog istoka.

Bajden će u UN tražiti proširenje Saveta bezbednosti

Preuzmite android aplikaciju.