Početna > Novi Sad

Novi Sad Novosadske priče

Gde u Novom Sadu detetu možete prirediti nezaboravan dan?

Roditeljstvo nije nimalo lak zadatak, a pronalaženje savršenih aktivnosti za decu može biti prava avantura. U Novom Sadu, roditelji imaju luksuz izbora između mnogih dečijih kutaka koji obećavaju beskrajnu zabavu, edukaciju i nezaboravne avanture.
Foto: Gradske info
Limanski park – Gde zelena oaza postaje dečija zabava

Fizička aktivnost je od suštinskog značaja za rast i razvoj dece, a u vreme kada laptopovi, kompjuteri i tableti sve više zauzimaju prostor u njihovom svetu, pronalaženje balansa postaje ključno.

Rešenje leži u poseti Limanskom parku, pravoj oazi mira usred gradske vreve.

Prostranost parka, bujno zelenilo i veliko dečije igralište postaju pozornica za avanture vaše dece. Lopta postaje omiljeni rekvizit, a za one malo starije, tu je zip lajn i skejtbord teren koji donose uzbuđenje i radost.

Foto: Gradske info

Putovanje kroz vreme u Muzeju Vojvodine

Nakon iscrpljujuće fizičke igre, savršeno je vreme za avanturu kroz vreme u Muzeju Vojvodine. Stara novosadska ulica koja je postavljena u muzeju vodi decu kroz prošlost, budeći njihovu radoznalost i postavljanje mnoštva pitanja.

Ovde deca imaju priliku da vide kako su se nekada pravile igračke i da se upuste u osvajanje davno prohujalih vremena. Ova avantura će probuditi istraživački duh i podstaći maštu kod mališana.

Foto: Vojvodina uživo

Pozorište mladih – Gde magija postaje stvarnost

Odlazak u pozorište je neprocenjiv događaj za razvoj dečije mašte i sveta gledanja.

Pozorište mladih postaje centar porodičnog uživanja kroz brojne dečije predstave. U vremenu kada je beg od ekrana prioritet, pozorište postaje čarobno mesto gde se stvarnost transformiše u čaroliju.

Predstave će vašu decu povesti u svet snova, inspiracije i fantazije, ostavljajući ih začarane i očarane.

Foto: Gradske info

Kulturna Stanica Mlin – Gde kreativnost nema granice

U Kulturnoj stanici Mlin, deca će otkriti svet likovno-edukativnih sadržaja, dramskih programa i muzike na potpuno novi način.

Podsticanje kreativnosti i podrška dečijim idejama postaju ključne komponente. Svaka ideja koja se izrazi shvata se ozbiljno, pružajući deci osećaj značaja i važnosti.

Foto: Gradske info

Tražite adekvatnu razonodu za decu – Predlažemo top 5 naslova za uzrast od 7 do 12 godina koje možete pronaći u Gradskoj biblioteci

Preuzmite android aplikaciju.