Почетна > Србија
Србија

Почели преговори о минималцу за следећу годину

Преговори за утврђивање минималне цене рада за 2024. годину на којима учествују представници више министарстава у Влади Србије, синдиката и послодаваца почели су данас у Палати Србија, потврдили су за Танјуг представници преговарача.
Фото: Градске инфо

Реч је о првом састанку о висини минималца за следећу годину, а уочи преговора из Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) су навели да ова синдикална организација инсистира да се прво промени минимална зарада за текућу годину и да се тек након тога разговара о минималној цени рада за 2024. годину.

СССС је уочи почетка преговора подсетио да је из Владе Србије раније најављено да ће на крају ове године бити донета одлука да се минимална зарада од 1. јануара 2024. изједначи са минималном потрошачком корпом.

Навели су и да ће се, према плану „Србија 2025“, минимална зарада изједначити са ценом минималне потрошачке корпе до краја 2023. године.

Минимална зарада у Србији сада износи 230 динара по сату, односно нешто више од 40.000 динара месечно и прима је око 300.000 радника.

Danas počinje leskovačka Roštiljijada

Преузмите андроид апликацију.