Почетна > Србија
Србија

Вучић: Крајем августа и у септембру Србију очекују најтежи притисци

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује наредних дана и недеља, односно крајем августа и у септембру најтеже притиске до сада, додајући да ће Србија покушати да очува своју позицију.
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

„Да ли ћемо успети у томе или не то ћемо да видимо јер политика мора да има своје принципе. Чак и када не можете да их остварите фер је да кажете народу, не остварујемо их, не зато што их немамо већ зато што нисмо довољно јаки да бисмо те принципе остварили, али у сваком случају покушаћемо да сачувамо своју политику, покусаћмео да одбранимо праведност и истинитост наше полтике, да ли ћемо у томе успети остаје да се види“, рекао је Вучић на РТС.

Коментаришући притиске због неувођења санкција против Русије и изјаву из Брисела да се очекује учешће Срба на изборима на северу КиМ, Вучић је казао да нема никаквих принципа и поштеног односа.

„У реду је када дођу и кажу ти, то мораш да урадиш, зато што смо ми велика сила. Ја кажем, океј тај речник разумем, нећу да вас послушам или смо сувише мали, нешто мало ћу да послушам, али то када нас правите људима који не знамо о чему говоримо, то не можете да трпите.

Када сам био у Моладивији позвали су ме Олаф Шолц и Еманеул Макрон после комплетне дивљачке ескалације коју је правио Аљбин Курти на северу Косова. Ниједан Албанац није тешко рањен, само Србин и то шесторица њих, међу њима и деца. Ја сам био веома љут на том састанку јер су ми тражили нешто што ми је изгледало као како је могуће да то тражите од нас. Нисмо хтели да учествујемо на изборима, Срби нису хетли. Подржали смо им ту одлуку зато што нема Заједнице српских општина, а ви по пети пут тражите учешће на косовским изборима“, пренео је Вучић.

Каже да им је тада рекао да је то тешко да се спроведе, али да ће разговарати са Србима, а дан после више, како каже, није само то био услов.

„Они су рекли да ће албански градоначелници да поднесу оставку. Сад више није да ће да поднесу оставке. И тако вас доводе све линију по линију. И онда им полако подилазе. Помињали су санкције против Србије, а зашто су спремне, па не знамо баш, али спремне су. То сте чули три пута, знате зашто, зато што се плаше кад неко води политику. Замислите мене да се плашим ботова и натписа на Твитеру. Они се плаше Куртијевих ботова и ових пензионера политичких Алише Кернс, Боба Менедеза, Рота и других који воде организовану хајку проитв мене“, навео је Вучић.

Како додаје, нема ту никаквих принципа, никаквих правила и никаквог поштеног односа.

Vučić: Susret sa Erdoganom će biti korak u poboljšanju odnosa

Преузмите андроид апликацију.