Почетна > Србија
Србија

Вучић: Сусрет са Ердоганом ће бити корак у побољшању односа

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће састанак са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом у Будимпешти бити корак у побољшању односа Србије и Турске.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић
„За нас је важно да одржавамо контакт, не само конктак већ да покушавамо да имамо најбоље могуће односе са Турском. Турска је регионална велесила и верујем да разговори у Будимпешти, а потврђен је билатерални састанак са Ердоганом, ће бити корак у побољшању наших односа.
Имамо коректне, пристојне односе, али је тачно да слање 4 пута 4 возила минобацача (Приштини) је нешто што је кварило наше односе и о томе сам разговарао са Ердоганом телефоном на отворен и искрен начин. Верујем да ће ово бити даљи корак у побољшању наших односа и верујем да ћемо ускоро моћи да угостимо Ердогана у Србији“, рекао је Вучић на РТС.
Он је истакао, говорећи о предстојећем путу у Будимпешту, да је Мађарска искрени партнер, не само на европском путу Србије, већ у сваком смислу.
„Ми на Мађарску можемо да се ослонимо. Ми половину наше резерве гаса чувамо у Мађарској и то смо добили по повољним условима“, рекао је Вучић.
Вучић је истакао да ће у Будимпешти бити много европских и светских лидера.

Да ли сте знали да имате право на два слободна дана због уписа детета у школу?

Преузмите андроид апликацију.