Боровнице су изузетно благотворне за наше здравље, па би било добро да их имамо у домаћинству и када прође сезона.
Ове љубичасте бобице пуне витамина и гвожђа можемо да замрзнемо, али је важно да то урадимо на прави начин.
Мада се обично замрзавају после прања и сушења, стручњаци не препоручују да их перемо јер се тако скида спољашњи „воштани“ слој који штити плод од бактерија.
Уместо тога, боровнице распоредите на плех који сте претходно обложили папиром за печење и оставите их два сата у замрзивачу, а затим их пакујте у кесе за замрзавање или херметичке посуде које ће очувати њихову свежину.
Најбоље би било да се конзумирају првих шест месеци после замрзавања, али можете и до десет месеци, само је важно да означите на посуди или кеси кад сте их ставили у замрзивач.
Није свеједно ни како одмрзавате боровнице. Бобице из замрзивача ставите у чинију, брзо их исперите и одмах употребите ако их користите за ледени смути. Можете их оставити да се отопе на собној температури уколико планирате да их употребите за пите, палачинке или мафине.
Преузмите андроид апликацију.