Тањир можете накратко загрејати у обичној или микроталасној пећници. Верујте ми, приметићете разлику.

Слана кувана јела која имају бољи укус када су хладна су ретка. Зато већина ресторана добре хране служи јела на топлим тањирима.
Разлог за то је врло једноставан: топли тањири дуже држе храну топлом, па је укуснија.
Искористите тај трик и сами. Непосредно пре сервирања тањир ставите под млаз вреле воде, обришите и на њега ставите припремљено јело. Плоче можете накратко загрејати у обичној или микроталасној пећници. Верујте ми, приметићете разлику.
Ако планирате да послужите хладну воћну салату, сладолед или неки други десерт који се једе леден, ставите тањир или чинију накратко у замрзивач непосредно пре сервирања.
Ово ће спречити да се ваш омиљени сладолед отопи. На крају крајева, исто правило важи и за чаше.
Постоји разлог зашто пивопије стављају кригле у замрзивач пре конзумирања свог омиљеног напитка од хмеља, а коктел мајстори служе неке од коктела у залеђеним чашама.
Kulinarski trikovi koji zaista funkcionišu. Jeste li ih probali?
Преузмите андроид апликацију.