Početna > Biznis
Biznis

Srbija nije više na zelenoj listi Kipra

Ministarstvo zdravlja Kipra objavilo je da su Srbija, Hrvatska i Švedska skinute sa „zelene liste“ i sada su prebačene na „narandžastu“.
Foto: Unsplash/oulashin

Ova promena znači da građani naše zemlje na Kipar više neće moći da uđu bez potvrde o vakcinaciji ili negativnog PSR testa.

U isto vreme Estonija, Liban i Izrael su sada prebačeni sa „narandžaste“ na „crvenu“ listu.

Kako je objavljeno, putnici koji dolaze iz „narandžastih“ zemalja, a koji nisu državljani Kipra ili njihovi najbliži članovi porodica, mogu da idu na testiranje odmah po dolasku u ovu državu ukoliko nisu vakcinisani najmanje prvom dozom, ili su u pitanju maloletnici starosti između 16 i 18 godina (koji nisu vakcinisani najmanje prvom dozom), ili ako su u pitanju maloletni putnici starosti između 12 i 15 godina (za koje je obavezan test), kao i putnici koji nisu vakcinisani iz nekih medicinskih razloga (takođe se moraju testirati).

Osobe koje budu poslate na testiranje će morati da ostanu u izolaciji dok ne dobiju rezultate testa. Tek po dobijanju negativnog rezulatata koji se mora predati elektronski na aerodromu, mogu da se kreću po Kipru, piše u saopštenju.

 

Preuzmite android aplikaciju.