Представљамо колач од купина савршеног лаганог воћног укуса који се лако прави и не мора да се пече.
Састојци:
- 320 грама плазма кекса
- 80 грама растопљеног путера
- 230 грама купина (или другог бобичастог воћа)
- 230 грама намаза од маскарпонеа или обичног ситног сира
- 1/3 шоље шећера
- 2 кашичице екстракта ваниле
- 240 милилитара шлага
- 1/4 шоље млека
- 1 кашичица желатина
Припрема:
Кекс самељите у блендеру, помешајте га са отопљеним путером и утисните у калуп. Оставите у фрижидеру 30 минута или у замрзивачу 15 минута да се бисквит стврдне. Измиксајте шлаг и оставите у фрижидеру. Припремите желатин према упутствима. У блендеру изблендати купине, додати сир, шећер и екстракт ваниле, па поново блендати док се све не сједини. Умутити желатин у воћни крем и сипати на бисквит. Оставите у фрижидеру најмање четири сата да се стегне.
Пријатно!
Kako jesti mango? Najbolji trikovi za čišćenje ovog ukusnog voća
Преузмите андроид апликацију.