Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

“Хајка на смеће” на Фрушкој гори овог викенда- очистимо природу и вратимо јој све што нам пружа! Након акције организовано дружење учесника и котлић

Удружење Екотопиа огранизује “Хајку на смеће”, под покровитељством компаније Лидл Србија. Акција ће се реализовати у недељу 7. маја, са почетком у 10.00 часова. Број ограничен, али места има – након хајке дружење и котлић.
Фото: НС Уживо

– У питању је акција коју смо назвали “Чисто из љубави – Хајка на смеће”. У току хајке планирамо да уз помоћ волонтера сакупимо отпад, који је на најпрометнијем делу Фрушке горе. Акција ће бити одржана у недељу, 7. маја, са почетком у 10.00 часова. Место окупљања учесника биће новосадска железничка станица, код “локомотиве”. План је да нас аутобус превезе до Змајевца, који ће бити почетна тачка за нашу акцију чишћења, одакле ћемо у неколико група кренути ка најугроженијим подручјима овог дела Фрушке горе. Поделићемо се у тимове, сразмерно колико нас укупно буде. Један тим ће вероватно кренути ка Врднику, други ка Раковцу и трећи Партизанским путем. За учеснике акције ћемо од нашег спонзора Лидл Србија, осим превоза, добити и рукавице, кесе за смеће, као и окрепљење након завршетка посла- рекао је за НС Уживо Горан Пејковић, један од оснивача удружења Екотопиа.

Из удружења Екотопиа позивају све љубитеље природе да се придруже и на тај начин сви заједно врате природи све што она и пружа, а то су чистоћа здравље, срећа. Пријаву за акцију можете послати писањем фејсбук страници Хикинг Тоур Сербиа, до суботе увече. Из удружења наводе да до сада има пријављених кандидата који су се одлучили и за лични превоз. Број јесте ограничен, али места има. Ово је по реду десета-једанаеста тура, дешавало се да се окупи 50 људи. Акција чишћења трајаће од три до четири сата- након тога учеснике очекује дружење и котлић.

Сви заинтересовани могу да се пријаве на број телефона +381643757891, код Горана Пејковића, једног од оснивача удружења Екотопиа из Новог Сада.

Unapređenje životne sredine u Novom Sadu – u šta će se ulagati u ovoj godini?

 

Преузмите андроид апликацију.