Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Може ли омекшивач за веш да оштетити одећу?

Прање веша је монументалан посао који се никада не завршава. Међутим, одређени производи могу учинити рад пријатнијим, па чак и побољшати квалитет ваше одеће и постељине.
Фото: Pixabay/200degrees

Омекшивач тканина је несумњиво један од тих производа, због своје способности да ваш веш мирише сјајно и да се осећа супер меканим.

Међутим, како то функционише?И да ли постоје недостаци коришћења омекшивача?

Омекшивач је регенератор за вашу одећу, постељину и све остало што перете. Није средство за чишћење и неће се ослободити мрља.

Формуле омекшивача садрже масне киселине, што на крају утиче на осећај ваше тканине. „Позитивно наелектрисане“ масне киселине природно привлаче „негативно наелектрисане“ одеће које се окрећу у вашој машини.

Омекшивач подмазује ова влакна и неутралише пуњење, што на крају штити ваш веш од оштећења и даје му мекши осећај. Резултат је мање бора, мање статике и тканина која је мека на додир. М

ирис је још један плус, али можете пронаћи и омекшиваче без мириса ако то више волите.

Да ли је омекшивач лош за вашу одећу?

Омекшивач није лош сам по себи, али свакако постоје неке ствари које треба и не треба знати пре употребе овог адитива за веш. И на крају, неки људи сматрају да им уопште није потребан омекшивач.

Нека разматрања која треба имати на уму пре него што додате омекшивач у своју рутину.
  • Није добар за тканине које упијају влагу
  • Омекшивач не треба користити на пешкирима, спортској одећи или другим предметима одеће који упијају влагу.

Омекшивач може разбити влакна у овим материјалима. Овај ефекат такође може негативно утицати на прозрачност одређених тканина и одеће. Омекшивачи ризикују да одећа буде мање прозрачна јер спречавају да се влага повуче са коже. За сигурнију алтернативу, уместо тога можете користитисирће да омекша ове тканине.

Може да иритира осетљиву кожу

Мирисни омекшивачи могу потенцијално да иритирају осетљиву кожу. Одлучите се за формулу без мириса или је прескочите у потпуности.

Временом може утицати на текстуру

Док омекшивач може дати меку завршну обраду без бора, стална употреба може негативно утицати на осећај ваше тканине током времена.

Operite prozore omekšivačem za veš

Преузмите андроид апликацију.