Просо је житарица коју слободно можемо назвати суперхраном – како због витамина и минерала којима обилује, тако и због тога што можете да спремате слатка и слана јела. Лако је сварљива, не садржи глутен.
Просо садржи доста магнезијума, па је препоручљиво да га једу особе које пате од депресије. Ова житарица појачава тонус мишића и отклања умор. Укус проса је врло благ и пријатан, добро се може искомбиновати са слатким и сланим јелима. Можете га користити и као прилог јелима , у супи уместо тестенине, са јабукама и циметом, одличан је и као доручак и ручак. Пошто се конзумирање житарица препоручује ујутру , наш предлог је просо са сланином за доручак.
Састојци:
- 200 грама проса
- 100 грама сланине
- 2 кришке фета сира
- 1 цревена паприка
- оригано
- со и бибер
Припрема:
Обарите просо и процедите га. На мало уља испржите сланину па додајте црвену паприку исецкану на ситне коцкице и просо и све заједно пржите још 5 минута. Додајте сир, со, бибер и оригано.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.