Početna > Srbija
Srbija

Batut: Ostalo još malo termina za pregled u Savetovalištu za ishranu

U Savetovalištu za ishranu Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ danas će biti organizovani besplatni pregledi koji će trajati do 10. marta.
pregledi
Foto: Pexels/Pixabay
Ostalo je još malo termina, a sam pregled traje između 10 i 15 minuta, rekla je za Tanjug Jelena Kašanin, specijalista higijene, Savetovalište za ishranu Instituta za javno zdravlje Srbije.

“Besplatni pregledi su organizovani u Institutu Batut u periodu od 8. do 10. marta. Svi punoletni građani koji su zainteresovani mogu da se jave na telefon 060/7171-539. Ostalo je još jako malo mesta. Pregled obuhvata merenje na medicinskoj vagi, pomoću koje pored podatka o telesnoj masi i indeksu uhranjenosti dobijamo podatke o sastavu tela. Imamo podatak o količini i rasporedu masnog tkiva, zatim količini i rasporedu vode, viscelarnih masti, skeletnih mišića u odnosu na ukupnu masu. Što je nama od izuzetnog značaja zbog zdravlja, koje može posle da se prati”, rekla je Kašanin.

Prema njenim rečima, građani se mere na vagi u donjem vešu i ne smeju da imaju na sebi ništa od metalnih stvari.

„Skida se prstenje, minđuše, sat ako imaju, ili ako imaju neki implant ili ugrađeni metalni deo ne mogu da stanu na vagu. Termina ima još zaista malo. U našu ustanovu mogu da dođu svi punoletni građani koji se jave na telefon i obave besplatni pregled . Pored pregleda dobijaju i savet našeg lekara o pravilnoj ishrani”, rekla je Kašanin.

U Privrednoj komori Vojvodine održan tematski skup „Žene na selu – danas i sutra“

Preuzmite android aplikaciju.