Početna > Srbija
Srbija

Vučić: Odlučno nastavljamo reforme; Fon der Lajen: Budućnost Srbije u EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u telefonskom razgovoru sa predsednicom Evropske Komisije Ursulom fon der Lajen odlučnost Srbije da nastavi reformske procese u cilju boljeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji, a ona je naglasila da je budućnost Srbije u EU i pozvala na preduzimanje daljih važnih koraka na tom putu.
Foto: Tanjug/Darko Vojvnović

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“, Vučić je sa predsednicom EK razmenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, nastavku evrointegracionog puta Srbije nephodnim, reformama, kao i o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je izrazio zahvalnost Evropskoj komisiji na pomoći i podršci u razvoju i modernizaciji energetske i transportne infrastrukture u Srbiji, kao i na ličnoj posvećenosti koju predsednica Komisije fon der Lajen pruža evropskom putu naše zemlje.

On je naglasio odlučnost Srbije da nastavi reformske procese u cilju boljeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji.

Fon der Lajen je naglasila da je budućnost Srbije u EU i pozvala na preduzimanje daljih važnih koraka na tom putu.

Vučić je predsednicu EK obavestio o stanju dijaloga Beograda i Prištine i istakao da Srbija ostaje privržena razgovorima pod pokroviteljstvom EU i pronalaženju kompromisnog rešenja za normalizaciju odnosa, uz jasno navedena ograničenja, a sve u cilju očuvanja mira i stabilnosti i širenja saradnje u regionu.

Poreska uprava objavila kalendar sa rokovima za izmirenje obaveza tokom marta

Preuzmite android aplikaciju.