Лазање са поврћем и месом, ручак у коме ћете уживати.
Састојци:
- 1 паковање теста за лазање
- 750 милилитара парадајз соса
- 250 грама млевене говедине
- 1 лук
- со бибер
- 250 милилитара павлаке
- 250 грама сецканог спанаћа
- 150 грама фета сира
- пар кашичица нане
- бешамел сос
- 3 кашике путера
- 3 кашике брашна
- 1/2 литра млека
- 200 грама сира или другог тврдог сира
Припрема:
Пропржите млевену говедину са луком и зачините по жељи. Павлаку помешајте са сецканим спанаћем, фета сиром и наном. Посолите и побиберите по укусу. Ређати слој парадајза, па листове за лазање, па слој сира и спанаћа, па слој меса, па опет слој парадајза и тако док се смеса не потроши. Завршите са листовима за лазање. Покријте и пеците 25 до 30 минута на 200 степени док све унутра не омекша, затим откријте, прелијте бешамел сосом и пеците непоклопљено још 15 минута док не порумени, па извадите из рерне. Покријте и оставите да се охлади најмање 30 минута пре сервирања да би се лакше секле. За бешамел сос растопите путер на умереној температури. Додати брашно и млеко и кувати лагано док се све не згусне уз стално мешање. Када се згусне додати рендани тврди сир, па мешати док се не истопи, па склонити са шпорета. Сачекајте да се мало охлади, па прелијте преко лазања.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.